Php photo gallery TWG | JFUploader | TWG Flash upload | WFU | Forum

Get help for TinyWebGallery, the best image gallery. The forum is also home for the Joomla JFUploader, TWG Flash Uploader and the Wordpress flash uploader.
It is currently 16. Dec 2018, 13:05

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Re: TWG 1.8.1
PostPosted: 18. May 2010, 04:29 
Offline

Joined: 11. Jun 2009, 09:02
Posts: 81
Dear all,

I was trying to use a version of TWG 1.8.1 but found something problems, every time I do save settings in admin console were happened like this.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /volume1/web/twg181/my_config.php on line 55

I checked in line 55, there is no abnormal characters, I just found " /* " from beginning of line. I have copied a small part from line 55 for your reference.

/*
This is a helper variable for reloading your extra settings. If you add a new parameter manually
you have to add it to this variable too - otherwise it will be removed if the config
is changed by TWG admin! $ and " have to be escaped!! New lines are saved as -NL-
*/
$additional="";
/* extra parameters set in the additional page in the TWG admin */

Godmel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 18. May 2010, 10:32 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10956
The error is most likely before line 55.

I just tried and this does not happen for me. Are you using 1.8.1? Because before a ' in the free text fields could lead to this problem.

- Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 18. May 2010, 11:02 
Offline

Joined: 11. Jun 2009, 09:02
Posts: 81
Hi Michael,

Yes, I'm sure that this is 1.8.1 version.

In some reasons, I found the problem and it possibly was happened in my text watermark with " Godmel\\'s Image " was saved to file "my_config.php". My original text watermark name should be " Godmel's Image ".

I guess it was happening in save settings process and caused, what do you think on this situation?! I want to have your advises, so that I can move on to upgrade. Thank you!

Godmel :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 21. Jun 2010, 09:38 
Offline

Joined: 11. Jun 2009, 09:02
Posts: 81
Hi Michael,

I was waiting for your advices because of I still have problem when I use 1.8.1 version of TWG.

Godmel :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 23. Jun 2010, 03:59 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10956
I'm back online now. I'll check tomorrow. Simply use a image with a nice name ;).

- Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 24. Jun 2010, 12:45 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10956
I checked. ' works fine for me on my latest build of 1.8.1. I have another small issue I will solve. When this is done I'll provide an update of this version.

- Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 4. Jul 2010, 18:02 
Offline

Joined: 11. Jun 2009, 09:02
Posts: 81
Hi Michael,

I tried and everything looks like good but the problem that I found are still exists. Every time when I apply settings in here that I must do remove one of the "\\" character then save by notepad. After that I can go back to the admin console. Please advise.

So, I have one more question that when I do upgrade of my current version of TWG from 1.8 to 1.8.1, I followed how-to instructions then apply into my new TWG folder name called "TWG181". However, everything I do for the contents migration to this folder then I need to rename the folder back to my sharing folder from "TWG181" to "TWG", I found there are few php link warning are shown in browser.

=============================================================================================================
Warning: include_once(/volume1/web/twg181/inc/filefunctions.inc.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /volume1/web/twg181/index.php on line 23

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/volume1/web/twg181/inc/filefunctions.inc.php' for inclusion (include_path='.:/usr/syno/php/lib/php') in /volume1/web/twg181/index.php on line 23

Warning: include_once(/volume1/web/twg181/language/language_text.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /volume1/web/twg181/index.php on line 24

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/volume1/web/twg181/language/language_text.php' for inclusion (include_path='.:/usr/syno/php/lib/php') in /volume1/web/twg181/index.php on line 24

Warning: include_once(/volume1/web/twg181/inc/startsession.inc.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /volume1/web/twg181/index.php on line 25

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/volume1/web/twg181/inc/startsession.inc.php' for inclusion (include_path='.:/usr/syno/php/lib/php') in /volume1/web/twg181/index.php on line 25

Warning: require(/volume1/web/twg181/config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /volume1/web/twg181/index.php on line 26

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '/volume1/web/twg181/config.php' (include_path='.:/usr/syno/php/lib/php') in /volume1/web/twg181/index.php on line 26

=============================================================================================================

Thanks for your help and hope you can tell me how can I resolve it!
Godmel


Last edited by godmel on 5. Jul 2010, 11:21, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 5. Jul 2010, 08:07 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10956
so what do you enter exactly in the text filed?

About the other error - I don't know how you update. You have to have in mind that TWG is caching a lot. So if you copy installs and you still have old cache in the session you might get some errors. But they should be temporarily.

- Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 5. Jul 2010, 11:19 
Offline

Joined: 11. Jun 2009, 09:02
Posts: 81
Hi Michael,

You mean I can wait for while to let caches expire?! When? How can I push it fast?

This is my update procedures:-

1) Unzip the source of TWG181
2) Copy the new folder into my web server such as http://domain.com/twg181/
3) Enter admin console
4) I choose redo customization within console rather than copy the previous config files.
5) Restore /xml, /cache, /pictures, /counter, /admin/_config/htusers.php and the license file onto new folder "twg181"
6) Regenerate image cache

I followed above steps for two times for version upgrade, it works fine but I got failed this time.

Please advice!

Godmel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 5. Jul 2010, 15:27 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10956
you can clean the session cache in the backend.
You only have to regenerate the image cache if you modify e.g. the size or the watermarks (where the red mark tells you)

so what do you enter exactly in the text filed? where you have to remove the \\ ?

- Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 6. Jul 2010, 04:44 
Offline

Joined: 11. Jun 2009, 09:02
Posts: 81
Hi Michael,

I can't do login to the admin console or web album to clean the session cache once I renamed the folder from original "twg181" to "twg" as I post before.

I knew that suppose to be unnecessary to regenerate an image cache again because I have copied the cached folder on it before. But because of from image cache session, it show me I have 9xxx images have no cache, so I need to do regenerate cache for those images. I would pleasure that if you can tell me what causes of this problem and where to fix it. :wink:

I just type "© Godmel Au’s Image" in text field, it will be crashed as I mentioned my first post once I click save settings. It is working fine in previous version ( 1.7x to 1.8 ) so that I keep use in 1.8.1 version.

For detail, I can send you "my_config.php" file for your reference if you need it. Thanks!

Godmel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 7. Jul 2010, 08:08 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10956
I just pasted your text into the watermark text field and it looks like this in the config:

$text= '© Godmel Au’s Image';

which is fine for me. Can you send me your my_config.php. If you load the settings and save then again does the problem come again?

- Michael


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
powered by phpbb | Datenschutz/ Privacy policy