Php photo gallery TWG | JFUploader | TWG Flash upload | WFU | Forum

Get help for TinyWebGallery, the best image gallery. The forum is also home for the Joomla JFUploader, TWG Flash Uploader and the Wordpress flash uploader.
It is currently 28. Nov 2022, 20:50

This forum is readonly now. Please use the new forum if you don't find the answer to your question here. The new forum is at https://www.tinywebgallery.com/blog/forum/


All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: integration in WordPress
PostPosted: 1. Nov 2005, 21:22 
Hi everybody
I've just installed TinyWebGallery. Works fine - very useful features.
Secondly I include it in a WordPress post with
Code:
< ?php include('TinyWebGallery/index.php'); ?>

Every thing seems to work fine: I have all the interface functions (menu login etc., counter visitors,language switcher, ...)
But I get this message instead of the images
Quote:
Cannot find the cache directory - please check your configuration
I've tried to change $cachedir = "cache"; with some TinyWebGallery/cache in vain.

An idea about this?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 2. Nov 2005, 10:08 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 11232
Hi,

Please read Howto 2 on the website!
It tells you how to integrate TWG properly !

Please tell me how things work out with wordpress.

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2. Nov 2005, 13:35 
Hi Michael 8)
Like I say you the install seems to work fine and I get all the functions of TinyWebGallery in the WordPress-Post. Your instructions are good and very simple and useful. I confirm you that the gallery works well in standalone config when changing the $install_dir = ""; : all the path, cache, etc. are in good place. I tried too with an external test.php file with an include('TinyWebGallery/index.php'); and all is ok: cache directory is well find.
:arrow: So the directive for the path are recognized for all TinyWebGallery functions in wordpress except the cache directory whitch seems not to be.
:arrow: As the same there is another trouble with the login/logout: when login or logout the URL sorting is
Quote:
#removed_broken_link/i_frames/index.php?twg_album=&twg_show=
instead of
http://127.0.0.1/wordpress/index.php?tw ... &twg_show=
So we have an error to come back in WordPress page after login/logout. (The login/logout is well saved)

The most important is that pictures are not shown... !for a gallery!
What do you feel?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 2. Nov 2005, 19:07 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 11232
Hi,

I didn't understand your "middle" part - you have changed the $install_dir ?

and where was the test.php - in the twg folder or in the /wordpress/ folder?
to make a valid test it has to be in the workpress folder.

I think 1.st we should get the gallery running - afterwards we look for the login.

Please make sure to have the latest download (1.3b right now).

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2. Nov 2005, 20:32 
Hi Michael
I'm right with you: 1.st the pictures.

:arrow: I resume:
    I have a local WordPress install. you see the URL:
    http://127.0.0.1/wordpress/
    in this install I have a TinyWebGallery repertory
    #removed_broken_link
    in the WordPress post I get
    < ?php include('TinyWebGallery/index.php'); ?>
    I get " Cannot find the cache directory" but all the other function are right OK
In order to check the validity of the cache paths I created a test.php at the root of the wordpress install
    #removed_broken_link
    In this php I put
    < ?php include('TinyWebGallery/index.php'); ?>
    When I call him
    #removed_broken_link
    The Tiny gallery is OK
So the cache path is right and well recognize by the script.
Then I put my request in wordpress post
    < ?php include('test.php'); ?>
    And then similary with the step one I get the " Cannot find the cache directory" BUT I repeat I get all the other function of TInyWebGallery (login, top menus,bottom menu,lower counter image,...).
Is this more clear now? :wink:
By
Edouard


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 3. Nov 2005, 03:04 
Another thing
in the same time the message say " Cannot find the cache directory" but the
TinyWebGallery/cache/counter.png is well shown. :?:


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 3. Nov 2005, 10:46 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 11232
Hi,

Its weired that he find the counter.png but not the cache dir ...

have you checked the xml/_mydebug.out file? This is created if an error is found somewhere.

you can add an "echo global $cachedir;" to the inc/filefunctions.inc.php line 24 or in this area to output the cache directory he don't find.
Is the path here correct?

in the config.php you have set php_include to true and the install_dir = "TinyWebGallery/" ?

Is it easy to put wordpress and everything in a single zip and extract it on my local webserver?

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 3. Nov 2005, 17:21 
Hi Michael

I send you a ZIP file and the url of a wordpress install.

the integration in wordpress would be a good thing, wouldn't?
edouard


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 3. Nov 2005, 19:49 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 11232
Yep - would be nice.

I got you mail.
But I think I have to install wordpress to find the error.

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 4. Nov 2005, 12:56 
Yes
WordPress is very easy to install. Only minutes to do it. The only required is a database.

I hope you do it :)


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 4. Nov 2005, 15:33 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 11232
Downloaded it - Hope I have time on the weekend ;).

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 7. Nov 2005, 09:46 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 11232
Hi,

I have checked the cache dir - it is empty when I go to a function.
It seems wordpress is deleting all global variables somehow :(.
AND it is adding a <br> to every line it don't know - this is not good at lines
that have javascript - and it is replacing " with the html representation.

I think the best solution is to include TWG with an iframe:

Use:
<phpcode>
<?php
echo "<iframe height=400 border=0 width=480 src='TinyWebGallery/index.php?twg_noborder=true' ></iframe>"; ?>
</phpcode>

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 7. Nov 2005, 13:08 
:( , the attempt was beautiful
Thank's Michael

edouard


Top
  
 
PostPosted: 30. Nov 2006, 14:26 
Offline

Joined: 30. Nov 2006, 14:15
Posts: 1
Hi Michael,

Just as an information for you. The same problem with including TWG into wordpress does occur with papoo cms.

Cheers
Gerrit


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
powered by phpbb | Datenschutz/ Privacy policy