Php photo gallery TWG | JFUploader | TWG Flash upload | WFU | Forum

Get help for TinyWebGallery, the best image gallery. The forum is also home for the Joomla JFUploader, TWG Flash Uploader and the Wordpress flash uploader.
It is currently 18. Dec 2017, 08:52

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: 3. Jan 2014, 14:48 
Offline

Joined: 3. Jan 2014, 09:28
Posts: 15
Hi,

id like to disable mobile mode for some for some galleries (directories) i.e. with video.

I also like to enable dektop features like Background and repsect of x,y setting in menu pages and menu (rating, comment) in mobiel version. so it looks similar to the desktop Version, but with gestures and fullscrenn viewer.

Is there an explanation of the relevant parameters?

kay


Top
 Profile  
 
PostPosted: 3. Jan 2014, 19:30 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10573
You can always use a config.php in a folder directly. There you can configure what you want.
See http://www.tinywebgallery.com/en/faq.php#h17
Options for the mobile mode can be found in the config_internal.php.

They also can be overwritten in a custom config.php.

Best, Michael


Top
 Profile  
 
PostPosted: 4. Jan 2014, 12:45 
Offline

Joined: 3. Jan 2014, 09:28
Posts: 15
Hi Michael,

the only mobile specific setting I found in config PHP is:

$icon_set_mobile='mobile';

Did I miss something?
my problem is that twg ignores standard Parameters from my_config.php if a mobile browser is detected and it seems not possible to override this.
OK, I can switch to Dektop mode in mobile browser an it looks like (is the same) as on PC, but then the swipe gestures in general an in (auto) fullscreen mode are gone.

Additionally I found the following posting about config for mobile mode:
http://www.tinywebgallery.com/forum/php-fotogalerie-support-f7/einstellungen-fur-mobile-browser-t3550.html?hilit=config.php%20mobile#p19631

where ist written about inc/setspecials.inc.php and she section twg_mobile. Do I have to modify global setting for mobile mode here?

I was more hoping about some (many :-) additional standard parameters with an "mobile" prefix (postfix?), like:
$mobile_menu_x= 5;
$mobile_menu_y= 10;
$mobile_thumbnails_x= 6;
$mobile_thumbnails_y= 10;
$mobile_number_top10= 21;

Kay


Top
 Profile  
 
PostPosted: 4. Jan 2014, 13:34 
Offline

Joined: 3. Jan 2014, 09:28
Posts: 15
Hi again,

ok there are some mobile parameters like I suggested, I found them now in inc/setspecials.inc.php.

$twg_mobile_menu_x;
$twg_mobile_menu_y;
$twg_mobile_show_breadcrumb;
$twg_mobile_show_menu_items;
$twg_mobile_show_menu_items;
$twg_mobile_show_rating;
$twg_mobile_show_comments;
$twg_mobile_show_big_navigation;
$twg_mobile_use_maximized_view;

I know you know them better than me, but I write them down here as a reference for me an ohterh looking for them.
May be you can make an FAQ entry about the available mobile Parameters from this.

Kay


Top
 Profile  
 
PostPosted: 4. Jan 2014, 13:55 
Offline

Joined: 3. Jan 2014, 09:28
Posts: 15
Hi 3,

with his parameters I can solve most of my whishes. I add the extra parameter

$show_background_images = $twg_mobile_show_background_images;

at the end of the twg_mobile section to control also showing of the background image in Mobile mode.
May be something similar can be included in an upcomming release.

Kay


Top
 Profile  
 
PostPosted: 4. Jan 2014, 21:48 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10573
Kay.

You should have looked in the file I have written on my last post:
config_internal.php. There are the mobile settings.

twg_mobile_show_background_images is not an existing parameter. So I don't understand what you mean...

Best, Michael


Top
 Profile  
 
PostPosted: 5. Jan 2014, 10:27 
Offline

Joined: 3. Jan 2014, 09:28
Posts: 15
Hi Michael,

you're totally right, I shoud read your posts twice or more :-(.
I stopped reading at "config" and totally overlooked "internal", sorry.

One last question about mobile mode:

Is low bandwith always enabled for mobile devices?
Even if I'm on WLAN or HSDPA+ it looks like some low bandwith settings are active.

Kay


Top
 Profile  
 
PostPosted: 5. Jan 2014, 19:39 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10573
yes - if you remove
$lowbandwidth = true;
in loadconfig.inc.php than lowbandwidth is not used anymore.

This is done because many of the low bandwidth options do make sense for mobile also.

Best, Michael


Top
 Profile  
 
PostPosted: 7. Nov 2014, 11:25 
Offline

Joined: 7. Nov 2014, 11:02
Posts: 1
Wow, lots of great info in there. Thanks for taking your time to do that.

_________________
sabahat


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15. Feb 2015, 09:40 
Offline

Joined: 15. Feb 2015, 09:37
Posts: 2
Is there any way to completly disable mobile mode?
I edited config.php - $enable_mobile_detection = false; but nothing has changed. On mobile devices always goes to mobile mode.
Pls help me, how to do it.

Thank you


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15. Feb 2015, 21:48 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10573
Just checked the code.

You cannot disable this right now because I added this switchin the old browser detection. the new browser detection is not checking this flag yet. I'll make an update tonight.

Best, Michael


Top
 Profile  
 
PostPosted: 16. Feb 2015, 20:19 
Offline

Joined: 15. Feb 2015, 09:37
Posts: 2
Thanx...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO