Php photo gallery TWG | JFUploader | TWG Flash upload | WFU | Forum
http://www.tinywebgallery.com/forum/

why is the pics became 9 meg ?? and in bmp format ?
http://www.tinywebgallery.com/forum/web-photo-gallery-support-f1/why-is-the-pics-became-9-meg-and-in-bmp-format-t396.html
Page 1 of 2

Author:  Roey [ 12. Jul 2006, 16:51 ]
Post subject:  why is the pics became 9 meg ?? and in bmp format ?

i upload pics to my TWG ..
and download the pics from the gallery and i find out that the pics are 9 mb (in the source they 567KB ..)
and the pics became in bmp format

some1 can tell me what will i need to do to fix it ?

Author:  TinyWebGallery [ 12. Jul 2006, 21:07 ]
Post subject: 

Seems that your browser does save the files in this format.
because a jpg could be that size if it it converted in bmp.

One thing is sure. TWG does not do this conversion ;).

On some systems the browser does not detect the mime type right - maybe this.

I have fixed something in 1.5 there - bu this release is not ready yet.

Wha you can do right now:

How have you setup TWG - there are about 5 options that controls how download is handled. How have you donwloaded the file?

/Michael

Author:  Roey [ 13. Jul 2006, 02:00 ]
Post subject: 

i downloaded by clicking the right buttom (in my mouse ofcurse) and "save picture as.."


anyway i saved the picture that you get when you clicking in the gallery ..
the finale picture.. the most big picture .. :P and not the small picture that show at the "slide show" mod ..

Author:  TinyWebGallery [ 13. Jul 2006, 08:52 ]
Post subject: 

ok -

1. do you have the "big" image in the popup or in the browser
2. Which browser? which os?
3. do you have an url?

/michael

Author:  Guest [ 13. Jul 2006, 16:35 ]
Post subject: 

TinyWebGallery wrote:
ok -

1. do you have the "big" image in the popup or in the browser
2. Which browser? which os?
3. do you have an url?

/michael

1. the big picture is in popup..
2. i'm use Internet Explorer 6.. and i forget what is OS .. >< FOOLME
3. yes .. the url is to the gallery is
http://roey.php0h.com/test/twg/index.php?twg_album=Neshef&twg_offset=24

Author:  TinyWebGallery [ 13. Jul 2006, 17:55 ]
Post subject: 

you connection is extemely slow right now - I'll try tomorrow ;).

Does this happen when you go on my demos too?
I'm testing with ie7 on my machine already - therefore I'm testing IE6 only
with my 2nd laptop sometimes ;).

/Michael

Author:  Guest [ 13. Jul 2006, 18:06 ]
Post subject: 

yeah m8 i'm now move the script to other server..
(is install is neccery ? i mean .. move the files to the other server and run install.. )

i dont try your demo ..(but i will in a minute..)

thank you..

Author:  Roey [ 13. Jul 2006, 18:09 ]
Post subject: 

Anonymous wrote:
yeah m8 i'm now move the script to other server..
(is install is neccery ? i mean .. move the files to the other server and run install.. )

i dont try your demo ..(but i will in a minute..)

thank you..


sry that's me (without login ><)

hamm .. in your demo i can't click that picture.. i only can save the picture from the slide show mod..

Author:  TinyWebGallery [ 13. Jul 2006, 18:23 ]
Post subject: 

try demo3.

http://www.tinywebgallery.com/demo3
Just tried with Fierefox and ie7.

got a file with 57 k!

/Michael

Author:  Roey [ 13. Jul 2006, 18:35 ]
Post subject: 

wow wow wow..
i see that you use (in the demo) 1.4.1 version ! ..
i feel that this is my problame.. there is some link at the site for download 1.4.1 in your site ?

well in FF (FIRE FOX) i try to donwload the pics from the popup and i get "i_popup.php"

that's wierd
what i need to do m8 :(

Author:  TinyWebGallery [ 13. Jul 2006, 18:55 ]
Post subject: 

in ff you have to use -
save picture as ...
not
save as ... (here you get the php file!)

then it should work.

on the website it's not 1.4.1 but even further (1.4.2.1 right now! - that won't be released - 1.5 will ;).) - I just don't update the images for the version always because when I test newer version the people always want to have them ;).

I know I have enhanced the detection of the file type there ;).

/Michael

Author:  Guest [ 14. Jul 2006, 01:47 ]
Post subject: 

dude.. it's still BMP ..

Author:  TinyWebGallery [ 14. Jul 2006, 09:18 ]
Post subject: 

Have you tried Firefox on the last link I sent you?

because I retried with 6 different browsers (ie 6, 7, FF, Opera 8,9, Safari).

all work fine.

what does happen if you first select "open image" and then try to save it!

I couldn't test your setup because connection is still toooo slow.

/Michael

Author:  TinyWebGallery [ 14. Jul 2006, 09:28 ]
Post subject: 

Hi,

I got to your installation.
Testd with FF and IE - both work fine!

I think maybe you have a problem with your computer ...
Have you tried with a different one?

/Michael

Author:  Guest [ 14. Jul 2006, 15:10 ]
Post subject: 

to be onest .. my friend is tell me about this problame .. so it's not only me ..

Page 1 of 2 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/