Php photo gallery TWG | JFUploader | TWG Flash upload | WFU | Forum

Get help for TinyWebGallery, the best image gallery. The forum is also home for the Joomla JFUploader, TWG Flash Uploader and the Wordpress flash uploader.
It is currently 11. Dec 2017, 17:05

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
PostPosted: 16. Jun 2006, 00:48 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
I uninstalled TWG because it wasn't working on our site (a bunch of errors).

So I deleted the directory that contained it, but one file remained. http://devcast.dcemulation.com/trash/tw ... ilable.jpg

When deleting it with Core FTP Lite, it says I don't have the permissions to delete it. The permissions on the file are set to "644," and I cannot change the permissions.

However, when trying to delete it with an FTP script, it does not even show up. I still can't delete that folder though. But I can rename the root folder that it was in (now it is named trash).

Is there any way for me to delete the file? Was there a setting in TWG that needed to be set for an uninstall?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 09:40 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10571
Hi,

First it would be intereesting why it wasn't working. have you checked the info.php?

Back to your prob.
- have you used the installer or the zip version?
- have you tried to change the permissions to 777 of this file?

This simply a file like any other in the cache dir - have you had any other files in there? because then you shouldn't be able to delete them either!

- what are the permissions of the cache directory? set this to 777 to!

If you get a bunch of errors right after you start twg then normaly something is wrong with the file permissions.

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 15:42 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
Cache Directory Permissions = 755
_rotation_available.jpg Premissions = 644

Here is a weblog:
Code:
FileZilla started (06/19/2006 13:36:42)
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast" is current directory.
Status:   Retrieving directory listing...
Command:   CWD web
Response:   250 CWD command successful.
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast/web" is current directory.
Command:   TYPE A
Response:   200 Type set to A.
Command:   PASV
Response:   227 Entering Passive Mode *********************
Command:   LIST
Response:   150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Response:   226 Transfer complete.
Status:   Directory listing successful
Status:   Retrieving directory listing...
Command:   CWD trash
Response:   250 CWD command successful.
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast/web/trash" is current directory.
Command:   TYPE A
Response:   200 Type set to A.
Command:   PASV
Response:   227 Entering Passive Mode *********************
Command:   LIST
Response:   150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Response:   226 Transfer complete.
Status:   Directory listing successful
Status:   Retrieving directory listing...
Command:   CWD twg14
Response:   250 CWD command successful.
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast/web/trash/twg14" is current directory.
Command:   TYPE A
Response:   200 Type set to A.
Command:   PASV
Response:   227 Entering Passive Mode *********************
Command:   LIST
Response:   150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Response:   226 Transfer complete.
Status:   Directory listing successful
Status:   Retrieving directory listing...
Command:   CWD cache
Response:   250 CWD command successful.
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast/web/trash/twg14/cache" is current directory.
Command:   TYPE A
Response:   200 Type set to A.
Command:   PASV
Response:   227 Entering Passive Mode *********************
Command:   LIST
Response:   150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Response:   226 Transfer complete.
Status:   Directory listing successful
Status:   Retrieving directory listing...
Command:   CWD /devcast/web/
Response:   250 CWD command successful.
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast/web" is current directory.
Status:   Directory listing successful
Command:   DELE /devcast/web/trash/twg14/cache/_rotation_available.jpg
Response:   550 /devcast/web/trash/twg14/cache/_rotation_available.jpg: Permission denied.
Command:   RMD /devcast/web/trash/twg14/cache/
Response:   550 /devcast/web/trash/twg14/cache/: Directory not empty.
Command:   RMD /devcast/web/trash/twg14/
Response:   550 /devcast/web/trash/twg14/: Directory not empty.
Command:   RMD /devcast/web/trash/
Response:   550 /devcast/web/trash/: Directory not empty.
Command:   SITE CHMOD 777 /devcast/web/trash/twg14/cache
Response:   550 /devcast/web/trash/twg14/cache: Operation not permitted.
Status:   Retrieving directory listing...
Command:   CWD /devcast/web/trash/twg14/
Response:   250 CWD command successful.
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast/web/trash/twg14" is current directory.
Command:   TYPE A
Response:   200 Type set to A.
Command:   PASV
Response:   227 Entering Passive Mode *********************
Command:   LIST
Response:   150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Response:   226 Transfer complete.
Status:   Directory listing successful
Command:   SITE CHMOD 777 /devcast/web/trash/twg14/cache/_rotation_available.jpg
Response:   550 /devcast/web/trash/twg14/cache/_rotation_available.jpg: Operation not permitted.
Status:   Retrieving directory listing...
Command:   CWD /devcast/web/trash/twg14/cache/
Response:   250 CWD command successful.
Command:   PWD
Response:   257 "/devcast/web/trash/twg14/cache" is current directory.
Command:   TYPE A
Response:   200 Type set to A.
Command:   PASV
Response:   227 Entering Passive Mode *********************
Command:   LIST
Response:   150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Response:   226 Transfer complete.
Status:   Directory listing successful
Command:   REST 0
Response:   350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
Command:   TYPE I
Response:   200 Type set to I.
Command:   REST 0
Response:   350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
Command:   REST 0
Response:   350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
Command:   TYPE A
Response:   200 Type set to A.
Command:   TYPE I
Response:   200 Type set to I.
Command:   TYPE I
Response:   200 Type set to I.

As you can see, I cannot perform the permissions change. Everything else other than that file and the corresponding folders have been deleted.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 15:46 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10571
- Is safemode enabled on your system?
- have you used the installer ?

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 15:48 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
How do I check if safemode is enabled?

I used the installer, but saw no button for uninstall, so I manually went through and deleted everything.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 15:57 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10571
during installation this is told in big red letters if safe mode is enabled - if everything was green your are fine.

or the info.php does tell you (but you have deleted it already).

you can try to delete the file with php:

copy a file with this content to the main dir
<?php
unlink ("cache/_rotation_available.jpg");
?>

and execute it

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 16:36 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
Code:
Warning: unlink(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid/gid is 17615/17600 is not allowed to access cache/_rotation_available.jpg owned by uid/gid 33/33 in /sites/dcemulation.com/devcast/trash/twg14/index.php on line 24


Ummm, this is bad, huh?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 16:43 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10571
at least you know that safemode is on.

If you have used the installer you have ignored all the warnings there ;).

anyway -

add

umask(0000);
copy("del.php", "delsm.php");

to the file you have created - replace the del.php with your filename.
then call delsm.php

because of umask the new created files should have 777 and can be deleted then.

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 16:50 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
Do what where? :lol:

Code:
<HTML>
<BODY>
<?php unlink ("cache/_rotation_available.jpg"); ?>
</BODY>
</HTML>


Should it now be:
Code:
<HTML>
<BODY>
umask(0000);
copy("del.php", "delsm.php");
<?php unlink ("cache/_rotation_available.jpg"); ?>
</BODY>
</HTML>

And where do I put these files?
Currently the php is in the base directory of twg. Do I move it to the cache directory?

That is the last time I install things so quickly. lol.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 16:54 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10571
no -

HTML>
<BODY>
<?php
umask(0000);
copy("del.php", "delsm.php");
unlink ("cache/_rotation_available.jpg");
?>
</BODY>
</HTML>


and replace del.php with the filename where this code is in!
leave the file where it is.

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 17:00 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
Code:
<HTML>
<BODY>
<?php
umask(0000);
copy("index.php", "delsm.php");
unlink ("cache/_rotation_available.jpg");
?>
</BODY>
</HTML>

That is my file. Is that okay?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 17:09 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10571
if your file is called index.php - yes-

execute - and then you should get the delsm.php

execute this one and the file in the cache should be gone


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 17:12 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
IT WORKED!

That is a pretty nifty trick.

Thank you for the help!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 17:16 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10571
at which webhoster is this webpage - because normally even when savemode is on it is possible to delete files with ftp.

This is a quite hard restriction I maybe have to check in the gallery to avoid this problem in the future

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19. Jun 2006, 17:21 
Offline

Joined: 16. Jun 2006, 00:14
Posts: 8
I believe the hoster is ztnet.

Perhaps there should be an uninstall script for these sort of situations?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO