Php photo gallery TWG | JFUploader | TWG Flash upload | WFU | Forum

Get help for TinyWebGallery, the best image gallery. The forum is also home for the Joomla JFUploader, TWG Flash Uploader and the Wordpress flash uploader.
It is currently 20. Oct 2017, 14:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Can't change colours
PostPosted: 10. May 2007, 11:06 
Offline

Joined: 9. May 2007, 01:32
Posts: 8
Hi Micheal, I've installed the license file, the '?' says it's the unlimited version. However when I add
so.addVariable("c_theme", "haloGreen");
to the javascript on the HTM page, everything goes white. Shouldn't I be allowed to change colours ?

Also (maybe a bug), I've got a 'thumbs' directory where my images are cached as thumbnails. However, if I then go and click on a file in the 'remote' list it shows the thumbnail and says 'Preview not available' !!! If I click on the thumbnail, it shows the image and whenI click on that to get rid of it the 'Preview not available' goes away. Until I click on the next image file!!!
Am I misunderstanding the text context?

Also, no biggie but shouldn't I be able to get rid of the '?' via PHP config file? I've got this set...
$hide_help_button="true";


Regards
Adrian


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 11:41 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10497
No,

changing colors is only enabled if you have a personal license.
and the ? only if you have at least a anonymous license.
Like described on the registration page and in the howto

Have you created the thumbs directoy?

The point is that I do a small check if a preview is available - but this isn ot 100% correct - if you are close to the limit the message is shown but the preview still works.

open tfu_helper.php
search for
function isMemoryOk

there you can decrease the safty value from 2097152 to 0.

then you maybe don't get a message if you don't have enough memory ;).

How much memory do you have? call tfu_config.php directly if you don't know.

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 12:24 
Offline

Joined: 9. May 2007, 01:32
Posts: 8
OK, got confused on all the different license types!!!
I changed the memory_limit from 16M to 32M in PHP.INI, no change.But the thumbs directory is full of thumbnail JPGs.

I also noticed that setting directories for individual users seems to ignore the $folder value in the config.php file. The read_dir.php seems to set the start directory as current_dir() rather than the $folder value. If I set an absolute value in the users.php it works but shows it in the flash title which I don't really want people to see (frankly they don't need to know where the files are stored).It also shows errors in your log but works OK. Am I correct in my investigation about the directories ? I am setting the upload directory outside of a web accessable page so people can't link directly to them.

Regards
Adrian


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 12:35 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10497
reading helps ;).

what are the error in the log? maybe the message is shown because the size of the images cannot be read properly.
the $folder is of course ignored if you use the users file - the path is simply overwritten. $folder is not like a "main" folder.

The path that is shown in the flash is set in the readDir.php at the very bottom - simply set it to whatever you like ...

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 13:15 
Offline

Joined: 9. May 2007, 01:32
Posts: 8
Can't post the log because your forum says I haven't been on for 2 days or more :-)
The log is for the directory issue not the thumbnails.
I thougth $folder would have been the home directory !! Anyway, added the following at the end of readdri.php and it seems to work..
$user_name = explode("/",$_SESSION["TFU_ROOT_DIR"]);
$dirsub = "/" . stristr($dirsub,$user_name[count($user_name)-1]);


Regards
Adrian


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 13:24 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10497
like I said - displaying whatever you want in the header is easy ;).

I'm still interested why the message with the thumbs does come ...
logs can be sent by mail btw ;).

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 14:14 
Offline

Joined: 9. May 2007, 01:32
Posts: 8
I deleted the log file and thumbs directory contents to start afresh. Clicked on all the images and thumbnails are created, the log file isn't. Thumbnails are also created for the larger image if I click on the thumbnail. They still say 'Preview is unavailable' though.
If you goto the last website listed in the license file and add slash 'view' it's a public viewing screen so you can see for yourself !!!

Regards
Adrian


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 14:42 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10497
if you call tfu_config.php directly I get an error - have you changed something? maybe a return at the begining? ;).

the memory limit is displayed here. On you server this cannot be read as it seems.

one simple thing you can do:

open tfu_file.php

search for

hasPreview=true

there are 2 other settings below - if you set them to

hasPreview=true

as well the message is not displayed.

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 14:45 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10497
funny is - it seems to work every 10th time ...

somehow it seems the server has problems to get the filesize on your server properly...
I think it could only be found out whats really happening with debuging it directly on you server - but disabling the message schould be fin in you case too ;).

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 15:03 
Offline

Joined: 9. May 2007, 01:32
Posts: 8
In the file.php I commented out everything in the $action = info section except the echo "&hasPreview=true"; and it still says 'Preview not available' !!!
Even running IE7 from my webserver (Windows 2003 webserver edition) shows the same.
My version of PHP is 5.2.2 (just released) and the support files (exif.dll etc) are from that version as well.

Regards
Adrian


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 15:16 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10497
then it can only be a syncrinze problem - I do load the info parallel to the image - if the image loads faster than the info than this could be the case ...

normally the info is much faster than the info but in you case it seems not.

I think I then have to serialize this calls ... wait until tomorrow ;).

/Michael


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 16:41 
Offline

Joined: 9. May 2007, 01:32
Posts: 8
Holding my breath !! :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10. May 2007, 23:34 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 1. Aug 2005, 12:53
Posts: 10497
it's now updated in the download as well ;).


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO